馃 Lion2Go 馃

Ciasto FIT wtedy jest FIT, kiedy wielko艣膰 porcji te偶 jest FIT 馃嵃
馃 Lion2Go 馃

Sk艂adniki:
Sp贸d
– 1/2 szklanki m膮ki ry偶owej
– 1/4 szklanki kakao
– 1/2 szklanki ksylitolu
– 1/2 艂y偶ki kawy rozpuszczalnej
– 1/2 艂y偶eczki sody
– 1/4 szklanki mleka
– 1 jajko
G贸ra
– 2 艂y偶ki mas艂a orzechowego
– 4 艂y偶ki ksylitolu
– 1 tabliczka czekolady bezcukrowej
– 2 szklanki ekspandowanej pszenicy
– 2 艂y偶ki miodu
– 2 gar艣ci solonych orzeszk贸w
Polewa
– 1 tabliczka czekolady bezcukrowej

Przygotowanie:
1) Sp贸d. Wszystkie sk艂adniki miksujemy na g艂adk膮 mas臋, przelewamy do formy i pieczemy 40 min w 160 stopniach z termoobiegiem.
2) G贸ra. Mas艂o orzechowe, ksylitol i czekolad臋 rozpuszczamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Nast臋pnie dodajemy ekspandowan膮 pszenic臋, mi贸d oraz orzechy i delikatnie mieszamy. Na wystudzony sp贸d wyk艂adamy uzyskan膮 mas臋.
3) Polewa. Tabliczk臋 czekolady rozpuszczamy w k膮pieli wodnej, a nast臋pnie polewamy ni膮 wierzch ciasta. Ca艂o艣膰 wk艂ada my na noc do lod贸wki.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

X