Kremowy jagielnik z solonym karmelem daktylowym 馃ギ

S艂odko czy s艂ono 馃
… jedno ciasto – 2 SMAKI! 馃き

FIT JAGIELNIK… z solonym karmelem daktylowym 馃ギ

Sk艂adniki:
Sp贸d
– p贸艂 szklanki m膮ki owsianej
– p贸艂 szklanki wi贸rek kokosowych
– szklanka daktyli – 艂y偶ka kakao
– 艂y偶eczka oleju kokosowego
Masa jaglana
– szklanka kaszy jaglanej suchej
– szklanka mleka
– szklanka wody
– sta艂a cz臋艣膰 mleczka kokosowego
– 5 艂y偶ek wi贸rek kokosowych
– 5 艂y偶ek syropu klonowego
G贸ra
– szklanka daktyli
– 4 艂y偶ki mas艂a orzechowego
– solone orzeszki
– p艂atki migda艂owe

Przygotowanie:
1) Sp贸d. Namoczone daktyle zblendowa膰 z m膮k膮, wi贸rkami, olejem kokosowym i kakao na g艂adk膮 mas臋. Gotow膮 mas膮 wy艂o偶y膰 sp贸d formy i od艂o偶y膰 do lod贸wki.
2) Masa jaglana. Przep艂ukan膮 kasz臋 jaglan膮 gotowa膰 z wod膮 i mlekiem na ma艂ym ogniu do momentu a偶 kasza wch艂onie ca艂kowicie wod臋 i mleko. Nast臋pnie doda膰 wi贸rki kokosowe, sta艂膮 cz臋艣膰 mleczka kokosowego i syrop klonowy. Ca艂o艣膰 dobrze zblendowa膰 i zostawi膰 do wystygni臋cia.
3) G贸ra. Namoczone daktyle zblendowa膰 z mas艂em orzechowym tak by uzyska膰 konsystencje masy kajmakowej.
4) Na sp贸d w formie wy艂o偶y膰 sch艂odzon膮 mas臋 jaglan膮 a nast臋pnie krem daktylowo-orzechowy. Ca艂o艣膰 posypa膰 solonymi orzeszkami i migda艂ami. Gotowe ciasto pozostawi膰 na noc w lod贸wce.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

X