FIT BEZA 馃嵃馃

Bez cukru, bez laktozy, bez wyrzut贸w sumienia… FIT BEZA 馃グ

Sk艂adniki:
Bezy
– 6 bia艂ek jaj
– 6 艂y偶ek erytrytolu KFD Nutrition
– szczypta soli
Masa
– 500 ml mleka bez laktozy
– budy艅 KFD Nutrition waniliowo-艣mietankowy
– 9 艂y偶ek mas艂a orzechowego soft crunchy KFD Nutrition
G贸ra
– sos karmelowy KFD Nutrition
– kruszone migda艂y

Przygotowanie:
1) Bezy. Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋 z dodatkiem soli. Doda膰 powoli po jednej 艂y偶ce erytrytolu ciagle ubijaj膮c. Na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia wy艂o偶y膰 艂y偶k膮 ubit膮 pian臋 i ukszta艂towa膰 trzy bezy. Piec w 130 stopniach bez termoobiegu przez oko艂o 60 minut.
2) Masa. Budy艅 przygotowa膰 zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3) Na ostudzon膮 bez臋 nak艂adamy zimny budy艅 oraz mas艂o orzechowe, powtarzamy czynno艣膰 dwukrotnie.
4) G贸ra. Wierzch polewamy sosem karmelowym i posypujemy zmielonymi migda艂ami.
Macza艂a w tym palce @sweetland_sulkowice

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

X